Part a casa

Parir és un acte que vol intimitat, que no vol interrupcions ni intervencions ,on com menys conectades estem amb el nostre cervell racional més fluid va el part, i això a casa és més fàcil d'aconseguir. 

Quan vaig fer l'Especialitat Obstètrico-Ginecològica vaig tenir l'oportunitat d'aprendre allò que realment m'agradava, acompanyar parts amb respecte, sense pressa, pressions, ni intervencions i vaig tenir l'oportunitat d'acompanyar algun nadó que va néixer amb la bossa íntegra , un part velat , preciós!!!

Després del naixement de les meves dues filles, l'any 2013 ,vaig fer el curs de llevadores de part a casa on vaig fer les pràctiques amb Néixer a Casa, i vaig viure experiències molt enriquidores que em van obrir molt la ment no només alhora d'acompanyar les dones en el seu procés de donar a llum. L'acompanyament d'un part a casa és vida, és consciència, és estar present , cuidar. Cada embaràs, família i part és diferent i et fan aprendre alguna cosa nova i estar en aprenentatge i reciclatge constant.

El part és un procés fisiològic i tota dona té la capacitat de parir de manera natural i sense intervencions, però la cultura , la societat, la por, el sistema de salut, el desconeixement i moltes altres variables poden interferir en aquesta capacitat.  Per això un percentatge de dones precisaran ajuda mèdica malgrat la naturalesa del procés de parir o necesitaran analgesia pel dolor.
 
El part és un procés natural però complex on hi intervenen molts factors; emocionals, físics , orgànics,culturals, familiars,...Cada embaràs , part i postpart són experiències úniques. D'altra banda tenim la naturalesa del bebè que portem a dintre, com ha estat gestat, com es desenvolupa , com està sent l'embaràs no només a nivell físic sinó també psicològic i  com ve col·locat aquest bebè i com vol néixer. 
 
Vivim en la cultura de l'ara i aquí, no volem tenir dolor, volem les coses d'una manera immediata, però  cada part requereix el seu temps, Obstetrícia , del llatí obstare vol dir "estar a l'espera", per tant això vol dir no fer res, estar acompanyant i vetallant per la salut i benestar de la dona i del bebè, això sí, estant atentes a les possibles complicacions que puguin sorgir.
 
També és important viure el part d'una manera positiva i per això durant l'embaràs és bo prendre consciència que no existeix el part ideal, i que cada part és diferent i l'important és viure'l bé. La vida m'ha ensenyat que és positiu quedar-te amb lo bo de cada experiència.
 
Penso que és important viure la maternitat i la criança d'una manera conscient, i que cada dona té uns desitjos i necessitats diferents i que nosaltres com a professionals hem de respectar i acompanyar.
 

M'agrada acompanyar parts a casa per moltes coses, perquè la dona ho ha escollit, perquè es respecten els temps del procés de part, perquè estàs en un entorn segur i tranquil que és casa teva, pel silenci, la olor, la llum, la intimitat, la familiaritat, i com a llevadora et sents molt autònoma i estableixes un vincle i dones una atenció integral a la dona alhora  que a casa aquesta se sent protagonista d'allò que està fent i la parella pot participar molt més.

Parir és un acte que vol intimitat, que no vol interrupcions ni intervencions ,on com menys conectades estem amb el nostre cervell racional més fluid va el part, i això a casa és més fàcil d'aconseguir. La Oxitocina, l'hormona de l'amor, se segrega quan estem disteses, relaxades, sentim plaer i aquesta la necessitem perquè hi hagi contraccions i per parir. 
Montse Albiol Rodergas
"Para cambiar el mundo primero hay que cambiar la forma de nacer"
Michel Odent

Beneficis de l'experiència d'acompanyament de la maternitat

L'evidència científica ens demostra que quan les llevadores fem l'acompanyament d'una dona en la seva maternitat, embaràs, part i postpart hi ha més satisfacció per part d'aquestes , més percepció de poder controlar i decidir les coses i en general menys intervencions mèdiques i millors resultats materns i perinatals.

La llevadora és la professional més adequada per acompanyar l'embaràs i el part i postpart fisiològic.

Així que si vols estar ben cuidada no dubtis en contactarme!

Què ofereixo

Visites presencials per elaborar un pla de part o per fer un seguiment de l'embaràs.

Acompanyament a l'embaràs i al treball de part des de la setmana 37 a la 42.

Acompanyament al part a casa que inclou visites durant l'embaràs, estar de guàrdia des de la setmana 37 a la 42 i 3 visites de postpart.

Visites presencials de postpart tant per la cura de la mare, com del nadó i la lactància.

Visites postpart a domicili i/o assessorament a la lactància

  • Marta Clusa i Derk

    Després d'haver-nos plantejat parir a casa en el meu 1r embaràs, en el 2n ens vam decidir finalment . Després de parlar amb la montse ens va quedar claríssim i més clar encara que ella havia de ser la nostra matrona. I menys mal que així va ser. La Montse es propera, carinyosa, empàtica i una gran professional. El 2n part, a diferència del que es podria imaginar, va ser llarg i molt cansat. La Montse va estar al nostre costat, sense perdre el somriure ni un moment i explicant-nos tots els dubtes que anàvem tenint. El suport i l'atenció que es rep tant abans com després del part és excepcional. Espero poder comptar amb ella si hi hagués un 3r embaràs!
  • Alba Calderer i Pere Girbau

    A mesura que avançava l'embaràs de la meva primera filla, cada vegada tenia més present la idea de parir a casa acompanyada, tranquila i respectada. Si bé és cert que el part era el moment en el que més pensava, l'acompanyament emocional sobretot en les últimes setmaness va ser imprescindible per poder gaudir de tot el que va venir després. No se si el meu part va ser llarg, potser si, però el record que en guardo no és del temps sinó de la sensació de llibertat, de seguretat sense sentir-me controlada i de recolzament. Senzillament elles feien el que jo necessitava sense haver-ho de demandar. Gràcies Montse per haver-me fet aquest immens regal.