Massatge infantil

El massatge infantil és un art antic aplicat als bebès, des que neixen, per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell.

Què és el massatge infantil?

El massatge infantil és un art antic aplicat als bebès, des que neixen, per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell. Són molts els beneficis que poden obtenir els nens mitjançant l'aplicació del massatge infantil.

És una antiga tradició inherent en moltes cultures de tot el món, que està sent redescoberta a Occident. Està ja científicament demostrat que l'amor, les carícies i la nutrició afectiva entre el nen/a i els quals l'envolten, tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament. Molts estudis revelen els beneficis d'un contacte afectiu com a part integral dels primers anys de vida, així com els desafortunats resultats experimentats quan falla aquesta atenció. El massatge infantil és un dels més agradables i fàcils mètodes per a establir aquest primer contacte tan positiu.

En què es basa el massatge infantil?

El contacte pell a pell és una necessitat bàsica, especialment per a un bebè que no té altra possibilitat de sentir-se estimat, acceptat, calmat, o contingut. Amb una seqüència de moviments, el massatge proposa una trobada, en un espai i un temps, d'una gran qualitat entre els pares i mares i els fills des que són bebès. Facilita, entre moltes altres coses, la comunicació, la consciència corporal i les relacions de confiança i seguretat. El Massatge Infantil té en compte el respecte, per a saber si el nen/a ens dóna permís per a començar; i l'escolta, per a interpretar la seva resposta i acceptar-la, sigui o no la qual esperàvem. Aquests són els missatges que el petit/a rep i que passaran a formar part de la seva actitud en la vida.

En què ens pot ajudar el massatge infantil?

En el nostre ritme de vida, moltes vegades no tenim temps per a comunicar-nos i els nens es veuen arrossegats a un ritme massa ràpid perquè puguin processar adequadament tots els estímuls i informació que reben. El Massatge Infantil posa en contacte als pares i mares i fills facilitant la interacció; estimula els sistemes neurològics, respiratori, immunològic, circulatori, gastrointestinal i endocrí ; ajuda a la relaxació i alliberament de tensions; intensifica la comunicació entre els nens i les persones del seu entorn i permet escoltar, adaptar-se i estar més en contacte amb les seves necessitats. El Massatge infantil facilita els vincles afectius perquè inclou els elements principals per a establir-los: mirada, contacte pell a pell, somriures, sons, abraçades, olor, emissions de veu i respostes.

Origen i història del massatge infantil

El massatge infantil és un art molt antic aplicat als bebès per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell. Aquesta tradició va ser relegada per les societats modernes, sent utilitzada únicament en les cultures que van conservar més el contacte amb la naturalesa humana. Així s'ha mantingut latent fins que s'ha pogut recuperar per a ajudar-nos a satisfer unes necessitats, considerades bàsiques, que es cobreixen a través de la pell.

Montse Albiol Rodergas

"...Els infants necessiten llet, sí. Però encara necessiten més ser estimats i rebre carícies. Portar-los a coll, gronxar-los, acariciar-los,agafar-los, fer-los fregues, és per als nens tan indispensable o més que les vitamines, les sals minerals i les proteïnes..."

Frédérick Leboyer

Beneficis de massatge infantil

 • Ajuda a crear i reforçar els vincles afectius positius.

 • Alleuja el malestar produït per còlics i gasos.

 • Facilita la son del nadó.

 • Ajuda a escoltar i comprendre el plor del nadó.

 • Estableix hàbit de la comunicació entre mares / pares i fills.

 • Reforça el sistema immunològic.

 • Ajuda a madurar el sistema nerviós.

 • Equilibra els períodes d'estimulació i relaxació.

 • Proporciona confiança i seguretat a les mares i pares.

 • Ofereix un moment de tranquil·litat.

 • Crea un moment de dedicació exclusiu.

Què ofereixo

Sessions individuals de 60 minuts a domicili de massatge infantil (mínim dues sessions).

Tallers de massatge infantil per a famílies amb els seus nadons.